Spara i solceller

Ja, nu kan du spara med rent samvete, utan spekulation, utan bonusar till direktörer, utan vinster till bankägare. ETC har tagit fram en lösning för dig som vill spara och samtidigt göra världen lite renare.

Visst kan du spara utan att ge pengar till den som inte vill dig väl. ETC SOL är vårt bolag som tar in pengar från allmänhet och förvandlar dem till säkra solceller. Fram till idag har vi tillsammans fått upp över 800 000W solceller genom att 900 personer lånat ut 10 andelar eller mer och fått 2% i årlig ränta på solsparandet. Ett sätt för dig som har mycket pengar på andra banker och vill att de ska användas bättre. Ja, du kan självklart också månadsspara i solcellerna!

Ditt sparande blir en andel

Många frågar hur säkerheten ser ut för de pengar du sparar i solceller. Vårt svar har varit… solcellerna. Dina pengar går direkt till nya solceller och arbetet med att sätta upp dem.

För att göra det här tydligare har vi beslutat skapa värdebevis i form av andelar i parkerna. Det betyder att du äger en del av parkerna, det är din säkerhet och när du vill återta dina insatta pengar så småningom så avvecklas säkerheten genom att du sänder tillbaka andelen. Då kan den antingen gå till en annan som vill satsa på solcellerna eller direkt till bolaget som driver parkerna. ETC Elproduktion AB.

Det här är ett enklare sätt att visa den verkliga säkerheten (ditt verkliga ägande genom sparandet) än att till exempel låta den vara kopplad till vissa enskilda solceller eller växelriktare. Solceller kan ju (även om det sällan sker) gå sönder och vi uppgraderar dem ju dessutom hela tiden. Men andelarna bygger på parkernas totala värde, inte enskilda solcellers.

Om du sparat 10 000 kr har du 10 andelar. Det finns många som månadssparar mindre summor i solceller. När man når 1000 kr blir det en andel. Andelarna redovisas i slutet på varje år. Varje år kommer vi öka antalet andelar i takt med att solcellsparkerna växer.

Vi hoppas du tycker detta är ett enkelt och tryggt sätt att se vad ditt solcellssparande har för värde. Förutom det klimatpolitiska värdet som vi diskuterar så ofta vi kan.

Välj det solsparande som passar dig bäst

Spara med 2 procent ränta, 3 månaders uppsägningstid eller månadsspara via autogiro valfritt belopp med 2 procent ränta, 3 månaders uppsägningstid. Mejla etcsol@etc.se eller registrera dig här.